dinsdag 27 december 2022

Levensdoel

Het Doel van het Leven

Het Doel van het Leven

Er was eens een jonge man die het doel van het leven probeerde te achterhalen. Hij vroeg aan iedereen die hij kende wat zij dachten dat het doel van het leven was, maar hij kreeg telkens verschillende antwoorden. Sommigen zeiden dat het doel van het leven was om rijk te worden, terwijl anderen beweerden dat het doel van het leven was om gelukkig te zijn.

De jonge man werd steeds meer verward en wist niet meer wat hij moest denken. Hij besloot om op zoek te gaan naar een wijze oude man die hem misschien kon helpen het doel van het leven te begrijpen.

Na een lange zoektocht vond hij eindelijk de wijze oude man die hij zocht. Hij vroeg de oude man wat volgens hem het doel van het leven was.

De oude man keek hem aan en zei: "Het doel van het leven is om de wereld een beetje beter achter te laten dan hoe je die hebt aangetroffen. Dat kan op vele manieren gebeuren, zoals door lief te hebben, door te geven, door te delen, door te leren, door te groeien en door te dienen. Als je dit doet, zul je het doel van het leven begrijpen en zul je een rijk en bevredigend leven leiden."

De jonge man was diep onder de indruk van de woorden van de oude man en besloot om zijn advies op te volgen. Hij begon zich bewust te worden van de manier waarop hij zijn leven leidde en hoe hij anderen kon helpen. En hij ontdekte dat hij inderdaad een rijk en bevredigend leven leidde, omdat hij zich bewust was van het doel van het leven en hoe hij daar naar kon streven.

Moraal van het verhaal:

Het doel van het leven is om de wereld een beetje beter achter te laten dan hoe je die hebt aangetroffen, door lief te hebben, te geven, te delen, te leren, te groeien en te dienen. Als je dit doet, zul je een rijk en bevredigend leven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten