dinsdag 27 december 2022

Het Geheim van Geluk

Het Geheim van Geluk

Het Geheim van Geluk

Er was eens een jonge monnik die op zoek was naar het geheim van geluk. Hij besloot om naar een wijze oude monnik te gaan, die al jaren in het boeddhisme studeerde en mediteerde.

De jonge monnik vroeg de oude monnik: "Meester, wat is het geheim van geluk? Hoe kan ik gelukkig worden?"

De oude monnik keek hem aan en zei: "Het geheim van geluk ligt niet in het zoeken naar geluk, maar in het loslaten van ongeluk. Als je loslaat wat je niet kunt veranderen, als je loslaat wat je niet kunt beheersen, als je loslaat wat je niet nodig hebt, dan zul je vrij zijn en kun je echt gelukkig worden."

De jonge monnik was diep onder de indruk van de woorden van de oude monnik en besloot om zijn advies op te volgen. Hij begon te mediteren en te werken aan het loslaten van wat hij niet kon veranderen, wat hij niet kon beheersen en wat hij niet nodig had. En hij ontdekte dat hij inderdaad vrij en gelukkig was.

Moraal van het verhaal:

Het geheim van geluk ligt in het loslaten van ongeluk. Als je loslaat wat je niet kunt veranderen, wat je niet kunt beheersen en wat je niet nodig hebt, dan zul je vrij zijn en kun je echt gelukkig worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten